Nabolag der ett hus har solceller på taket

Solcellepanel på taket

Dyre strømpriser kombinert med rimeligere solcelleanlegg og statlig støtte fører til at stadig flere av våre kunder ønsker å montere solcellepanel på hustaket. Det gjør de fordi det er et fremtidsrettet, strømsparende og miljøvennlig alternativ. Ifølge NVE må vi belage oss på høyere strømpriser i årene som kommer, noe som gjør også at investeringen i solceller nedbetales raskere.

I Norgeseliten har vi elektrikere som kan solfaget. Vi bruker produkter tilpasset norske forhold og leverer over hele landet.

Solcellepanel for deg

Solcellepanel til ditt hus

Det er mange spørsmål som oppstår når du vurderer solcelleanlegg. Hvor stort kan du bygge? Hvilken himmelretning på taket passer best? Hvor mye effekt kan du forvente? Og hvordan vil det se ut til slutt?

Finn ut hva som vil passe deg
Elektriker monterer solcellepanel på tak.
Priskalkulator

Pris på solceller

Hvor mye solceller vil koste avhenger blant annet av størrelse på anlegget og hvor mye Enova-støtte du vil få. Hvor raskt du tjener inn investeringen, avhenger av mange ulike faktorer.

Kalkuler hvor mye solceller vil koste
Solcellepanel på leiligheter med snødekte fjell i bakgrunn
Klima & bærekraft

Klimafordelene med solceller

Sola produserer mer energi enn vi noen gang vil trenge. Å utnytte dette direkte gjennom solcellepanel er en miljøvennlig alternativ uten utslipp. Dette er en av grunnene til at solceller vil spille en viktig rolle i overgangen til et fornybart samfunn. Muligheten til å selv produsere strøm for å lade elbil eller varme opp bolig er en viktig driver til at mange nå ønsker seg solcellepanel.

Les mer om klimafordelene med solceller
Solcellepanel montert på taket av en villa
I Norge

Solcellepanel i norske forhold

Mange av våre kunder lurer på hvordan solceller fungerer i norske forhold. Faktisk er det en myte at solkraft ikke fungerer i Norge. Sør- og Østlandet har statistisk sett gode solforhold. Det vi mangler av soltid, kompenseres av ren frisk luft og et kaldere klima - som er bra for solcellenes effektivitet.

Les mer om vedlikehold og solceller om vinteren
Solcellepanel dekket av snø som tiner
Enkelt forklart

Slik fungerer solcellepanel

Solcellepanel er laget av silisium og gjør sollys om til elektrisitet. Panelene er ofte montert på taket og koblet sammen i det vi kaller et solcelleanlegg. Anlegget består av solcellepanel på taket, strømkabler som fester panelene sammen, og en vekselretter som omformer strømmen. I tillegg er det en tilkobling til sikringsskapet.

Les mer om solceller i praksis
To gutter lærer om solcellepanel
Montering

Installasjon av solceller

I Norgeseliten gjør vi alltid en befaring for kunder som er interessert i solceller. Da kan vi undersøke ditt tak og gjøre en kvalifisert anbefaling. Våre installatører er sertifiserte og kvalifiserte for installasjon av solceller.

Les mer om hvordan vi installerer solceller
Elektriker monterer solcellepanel på tak

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Våre fageksperter svarer på spørsmålene folk oftest lurere på.

 • Hvor mye koster solcellepanel?

  Pris på installasjon av solceller avhenger av størrelse på anlegget og hvilke produkter som er best for deg. På priskalkulatoren Soleliten kan du få et estimat basert på kartdata fra din adresse.

 • Hva trenger man til solcellepanel?

  Et solcelleanlegg består av paneler på taket, kabler og en vekselretter montert i nærheten av sikringsskapet ditt. Med en app kan du følge produksjonen i anlegget ditt.

 • Tåler solcellepanel snø og vind?

  Anlegget prosjekteres ut i fra gjeldende tabeller for snø- og vindlast i ditt område.

 • Kan man montere solcellepanel på hytta?

  I Norgeseliten monterer vi solcelleanlegg som må være tilkoblet strømnettet. Hvis hytta har strøm, er det ikke noe problem med et såkalt GRID-montert anlegg.

 • Kan jeg selge overskuddsstrøm?

  Våre installatører hjelper deg med å tegne en plusskundeavtale med netteier, noe som gir deg mulighet til å få betalt for den strømmen du ikke bruker selv. Vi vil likevel gjøre oppmerksom på at det mest lønnsomme er å benytte mest mulig av strømmen selv.

 • Produseres det strøm selv om det er overskyet?

  Det aller beste er om sola skinner, men anlegget produserer energi så lenge det er lyst ute.

Sertifikater