Glødende varmelampe montert på pergola.

Terrassevarmer

Lurer du på hva slags terrassevarmer du trenger?

Utendørsvarme er svært populært og utvalget er større enn noensinne. I dag finnes det terrassevarmere for alle, enten du har en stor og åpen terrasse, et lukket uteområde eller en liten balkong.

På denne siden finner du nyttig informasjon som gjør det enklere å velge riktig løsning hjemme hos deg.

 

Skjermet uteplass med store skyvedører av glass, vegger av bambus, moderne plantekasser med grønne planter samt, hvit moderne solseng og rund utelampe montert på vegg.

Dette bør du vurdere når du velger terrassevarmer

Det første du må vurdere når du skal velge terrassevarmer er hva du trenger. Har du en stor og åpen terrasse med lite le for vær og vind finnes det spesifikke produkter som egner seg for nettopp det. Har du en hagestue eller en innglasset veranda – eller en liten balkong er det andre løsninger som egner seg. Du kan lese mer om forskjellige produkter lenger ned på siden.

Mange foretrekker en fastmontert løsning på grunn av sikkerhet og brukervennlighet. Disse kan monteres i takutspring eller på vegg med god avstand til brennbart materiale som hagemøbler, tekstiler, trær og busker. Med en fastmontert terrassevarmer trenger du heller ikke plass til oppbevaring.

Fordelen med frittstående modeller er at du kan flytte terrassevarmeren rundt etter behov. Vær oppmerksom på at det er større risiko for velt med mobile løsninger. Velg derfor en terrassevarmer med en innretning som kutter strømmen hvis den velter.

Du kan enkelt montere terrassevarmeren selv. De aller fleste løsninger kommer med støpsel – det eneste du trenger er et uttak.

Hvit villa og stor platting i sommerlige omgivelser med sittegruppe i lyst treverk og rotting og terrassevarmer i taket.

Hvilken type skal jeg velge?

Det finnes ulike typer terrassevarmere som egner seg for ulike typer uterom. Her er noen enkle huskeregler:

  • Kortbølgevarmer

    Kortbølgevarmer er det sikreste valget dersom du vil ha kraftig varme. Denne typen egner seg stort sett overalt, men ikke like godt i lukkede rom.

  • Mellombølgevarmer

    Mellombølgevarmer er et godt valg når uterommet er litt skjermet. Denne er fortsatt kraftig, men gir en mykere varme. Mellombølgevarmere er gjerne mer sårbar for vær og vind.

  • Langbølgevarmer

    Langbølgevarmer bør kun brukes i lukkede uterom som hagestue, vinterhager og innglasset terrasse, veranda og balkong.

Sølvgrå glødende terrassevarmer.

Terrassevarmer fra Norgeseliten

Norgeseliten leverer og installerer terrassevarmere fra de fleste kjente leverandørene på markedet. Elektrikerne i våre medlemsbedrifter har bred kompetanse og lang erfaring med utendørs varmeprodukter for alle typer bygg og boliger. Kontakter du en av oss, kan du være trygg på at du får gode råd og en sikker installasjon.

Ung kvinne hviler på solseng og leder på et nettbrett på terrasse av tre utenfor moderne sort hus med store panoramavinduer nær en furuskog.

Mye lys gir mer varme

Terrassevarmere som avgir mye lys genererer gjerne mer varme enn modeller uten lys. Velger du en løsning uten lys bør du tenke litt ekstra på plassering av terrassevarmeren. Skap en lun sone, for eksempel under et takutstikk eller på en sidevegg. Har du ikke den muligheten kan en frittstående variant være en fin løsning. Det viktigste du må tenke på er at varmen skal stråle mot deg – ikke bort fra deg.

Visste du: at terrassevarmere som gir mest lys også er de som er mest effektive?

Baksiden av en sølvgrå terrassevarmer med innganger til kabler.

Hvor lang levetid har en terrassevarmer?

Økt temperatur på varmeelementet gir økt lysstyrke, og redusert levetid. Levetiden er med andre ord avhengig av kvaliteten på varmeelementet. En god mellombølgevarmer kan ha en levetid på mellom 6 000 og 12 000 timer (250-500 døgn), mens en kortbølgevarmer med halogenteknologi har en forventet levetid på om lag 5 000 timer.

Terrassevarmeren blir også påvirket av vær og vind. Se derfor etter en modell med reflektor og innkassing i rustfritt stål eller annet materiale med høy vann- og UV-bestandighet.

Kvinne som slapper av og drikker te og nyter utsikten ved stort vindu.

Strømforbruk: Nyt varmen med god samvittighet 

En terrassevarmer bruker strøm, men det er ikke snakk om fryktelig mye penger. Her er et eksempel:

Hvis vi tar utgangspunkt i en terrassevarmer på 2 000 watt, tilsvarer det 2 kilowatt. Med en strømpris på 2 kroner per kWh tilsvarer det en timespris på 4 kroner. Bruker du terrassevarmeren 3 timer i løpet av en kveld koster det deg 12 kroner. Det tilsvarer en beskjeden pris på 360 kroner hvis du bruker terrassevarmeren 30 kvelder i løpet av en sesong.

Nå som den nye nettleien med effekter og tariffer kommer, må det regnes på litt annerledes – men uansett er ikke terrassevarmeren et produkt som står på over lang tid. Med andre ord: Du kan nyte varmen med god samvittighet!

Våre leverandører

Terrassevarmere fra Provida

Finn ut hva som passer for deg

Provida Varme har et stort utvalg terrassevarmere med høy kvalitet, optimal ytelse og lang levetid som dekker ulike behov.

Les mer om produktene
Stor terrasse i vakkert naturlandskap med pergola, stor sittegruppe, utekjøkken og flere varmelamper i taket.
Terrassevarmere fra Frico

Finn ut hvilken løsning du bør velge

Med en varmestråler fra Frico kan du tilbringe mange komfortable kvelder utendørs. Les videre og finn ut hvilken løsning som passer best hjemme hos deg.

Les mer om produktene
Stor og lys uteplass med hvite vegger, hvit pergola, lyse hagemøbler, planter, hvite gardiner og terrassevarmere i tak.

Sertifikater